لیست اختراعات مهدي اميني
خلاصه اختراع پستو، سس اسپاگتي به سبك ايتاليايي است كه اخيراً با اقبال بازار جهاني روبرو گرديده است. امروزه طيف وسيعي از سس هاي آماده مصرف براي انواع پاستا در بازار موجود است. به دليل بهبود كيفيت و گسترش دستورالعمل هاي متنوع، مصرف اين محصولات افزايش يافته است. اختراع حاضر محصولات پستو بهبود يافته و با كيفيت جديد و طعم مطلوب ارائه مي دهد كه علاوه بر اين كه مدت نگهداري معادل 2 سال دارد، بدون هيچگونه نگهدارنده اي توليد مي شود و يك سس پستو آماده مصرف را ارائه مي دهد. ايجاد تنوع و نوآوري در طعم و مزه و عطر و بو، متناسب با ذائقه ايراني از ديگر مزيت هاي اختراع حاضر است. بهره برداري از تكنولوژي مدرن و استفاده از خط توليد جديد، به منظور توليد سس پستو كه مشابه هيچكدام از خطوط توليد موجود براي انواع سس هاي مايونز و سالاد و كچاپ و كنسرو نمي باشد. سس پستوي فرموله شده در شركت زر ماكارون براي اولين بار در ايران سسي را فراهم مي كند كه با وجود مواد اوليه مغذي كه اكثراً به صورت تازه و با كيفيت بالا تهيه مي شوند با بكار گيري چندين عامل كنترلي مثل pH، فرايند حرارتي، نوع بسته بندي، محصولي با ماندگاري بالا و بدون نگهدارنده ارائه داده است.
نگاه مصرف كنندگان از دهه هاي گذشته تا كنون به غذا ، تا حدود زيادي تغيير كرده است. آنها معتقدند كه مصرف مواد غذايي ميتواند به طور مستقيم به سلامت آنها كمك نمايد. غذاهاي امروز نه فقط براي رفع گرسنگي و تامين مواد مغذي لازم براي انسان، بلكه براي جلوگيري از بيماري هاي مرتبط با تغذيه و در جهت بهبود سلامت جسمي و رواني مصرف كنندگان نيز مي باشند. در اين راستا، غذاهاي فراسودمند نقش برجسته اي ايفا مي كنند. فراگير بودن پاستا در جهان ميتواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. پروتئين آردهاي ساير غلات و حبوبات معمولاً از نظر بيولوژيكي و پروفايل اسيدهاي آمينه از پروتئين آرد گندم غني تر هستند و حتي برخي از غلات و حبوبات داراي پروتئين بيشتري نسبت به آرد گندم هستند اما از ديدگاه تكنولوژيكي به دليل اينكه اغلب قادر به تشكيل ساختار گلوتني ضروري پاستا نيستند، در پروسه توليد پاستاي با كيفيت و غني از پروتئين، فيبر و ريزمغذي هاي مهم بدن، با پيچيدگي همراه هستند. در فرمولاسيون اين محصول هنگام اختلاط آردهاي گندم، جو، يولاف، كينووا، ارزن، چاودار، برنج، سويا، نخود، ذرت و فيبرهاي يولاف و گندم، پودرگلوتن و اصلاح كننده بافت افزوده شده است. استفاده از پودر گلوتن سبب اتصال مناسب اجزا خمير و تشكيل شبكه مطلوب آن ميگردد و اصلاحكننده بافت، موجب بهبود ويژگيهاي رئولوژي خمير و اصلاح الاستيسيته آن ميگردد به نحوي كه از سفت و الاستيكي شدن خمير حاصل جلوگيري ميكند. علاوه بر اين، اكسترود شدن خمير پاستا را نيز آسان ميسازد .محصولات چندغله يكي از منابع شناخته شدهي فيبر رژيمي و بسياري از تركيبات زيست فعال مانند ليگنانها، اسيد هاي فنوليك، فيتوسترولها، مواد معدني، توكوفرولها و تكوترينولها هستند. غلات و حبوبات علاوه بر نشاسته فراوان، حاوي پروتئين و منبع انرژي مي باشند، همچنين محصولات چند غله غني از اسيدهاي آمينه و اسيدهاي چرب ضروري هستند. عطر و طعم خاص پاستاي چند غله كه در نتيجه كاربرد آرد غلات با ويژگي هاي حسي متفاوت در فرمولاسيون اين محصول است، باعث ايجاد بو و مزه مطلوب و مناسبي گرديده و در ذائقه سنجي هاي انجام شده، مصرف كنندگان اين پاستا را مطلوب و خوش طعم ارزيابي نموده اند.
خلاصه اختراع فراگير بودن پاستا در جهان ميتواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. علاقه به توسعه غذاهاي غني شده با فيبرهاي رژيمي به علت آگاهي و علاقه مصرف كنندگان به سلامت به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است. غلات به عنوان منبع اصلي مواد معدني محسوب مي شوند اما اين مواد با تركيباتي مانند اسيد فيتيك كه فرم ذخيره شده فسفر در دانه هاست و ميزان آن در سبوس غلات نسبت به آندوسپرم بالاتر است تركيب مي شوند و به اين ترتيب از دسترسي زيستي آنها كاهش مييابد. اسيد فيتيك به طور كلي به عنوان فاكتور ضد تغذيه اي شناخته شده است كه آن را مي توان به روش هاي مختلفي حذف نمود. تيمارهاي متفاوتي مانند تخمير، هيدراته كردن سرد، حرارت دهي مرطوب و اندازه ذرات سبوس براي هيدروليز اسيدفيتيك موجود در سبوس گندم وجود دارد. نتايج نشان مي دهد كه حرارت دهي مرطوب يكي از روش هاي اثر بخش در كاهش ميزان اسيدفيتيك بوده است.گندم غني از فيبراست كه عمدتاً نامحلول است و در سبوس متمركز شده است. مطالعات نشان مي دهد كه تركيبات سبوس به عنوان تركيبات پريبيوتيك عمل ميكنند و خوراك باكتري هاي مفيد روده خواهند شد. با اين حال، بيشتر سبوس ها از طريق سيستم گوارش بدون تغيير دفع مي شوند. آثار سلامتي بخش فيبرهاي رژيمي در رابطه با زمان انتقال غذا به روده ي انسان، جلوگيري از يبوست، كاهش خطر ابتلا به سرطان روده ، تقويت سوخت و ساز بدن، توليد اسيدهاي چرب كوتاه زنجير و همين طور تحريك كردن رشد ميكرو فلور مفيد روده به خوبي بررسي و مستند سازي شده و فيبرهاي رژيمي را به عنوان منابع خوبي براي كنترل ديابت، كاهش و كنترل بيماري هاي قلبي عروقي، كنترل وزن، سلامت پوست معرفي كرده است. همچنين طعم دهنده دود در سيستم هاي غذايي به طور گسترده اي مورد استفاده قرار گرفته است تا ويژگي هاي عطر و طعم شبيه به محصولات غذايي دودي را ارائه دهد. طعم ويژه پاستا دودي اين محصول را از ساير انواع پاستا متمايز مي كند ضمن اينكه داراي مواد مضر حاصل از دود دادن نمي باشند و اين به دليل استفاده از طعم دهنده دود به جاي دود دادن حاصل از سوختن مستقيم چوب است. به علاوه طعم دهنده دودي اضافه شده پس طعم حاصل از سبوس موجود در اين محصول را تصحيح و طعم آن را ارتقا مي دهد.
گز يكي از انواع نوقا و فرآورده هاي قنادي سنتي ايران است كه قرن هاست در شهر اصفهان توليد مي شود. كربوهيدرات ها به شكل شكر و شربت گلوكز روي هم رفته حدود80% از اجزاي تشكيلدهندهي فرمولاسيون گز را تشكيل مي دهند. مقدار بالاي شكر و شربت اينورت موجود در اين محصول محدوديت هايي را براي مصرف كننده ايجاد كرده است. جايگزين كردن شكر با شيرينكنندههاي ديگر نظير شربت ذرت حاوي فروكتوز از نظر تغذيه اي و ارگانولپتيك مطلوب و از نظر اقتصادي نيز مقرون بهصرفه مي باشد نكته حائز اهميت اينست كه اين جايگزيني بايد به نحوي صورت بگيرد كه ويژگي¬هاي ارگانولپتيك و تغذيه اي محصول نهائي بهبود يابد چرا كه اين شيرين كننده حاوي مقادير بالايي از آب مي باشد و تامين بافت با استفاده از اين ماده در مقابل شكر كاري بس دشوار مي باشد به گونه اي كه اين عمل تنها يك جايگزيني ساده محسوب نمي شود. تاكنون هيچگونه گزارشي در زمينه جايگزيني شكر با شربت فروكتوز (HFCS) در محصولات قنادي سنتي ايراني ارائه نشده است. در اين بررسي تأثير جايگزيني شكر با شربت ذرت حاوي فروكتوز در سه سطح 20، 30 و 40% بر ويژگي هاي فيزيكوشيميائي، تغذيه اي، بافتي و حسي گز مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاكي از آن بود كه افزايش در صد جايگزيني شكر و شربت اينورت با كاهش فعاليت آبي و در نتيجه افزايش ماندگاري ميكروبي محصول همراه خواهد بود. پس از انجام آزمون-هاي بافتي و حسي، مشاهده گرديد با اين جايگزيني علاوه بر حفظ رنگ سفيد و ظاهر درخشنده محصول، ويژگي هاي بافتي (نرمي، جلوگيري از سخت شدن سطحي و قابليت جويدن) تا حدود زيادي حفظ شده، نمونه هاي گز براي مدت زمان طولاني تري (9-6 ماه) تازگي خود را حفظ مي كنند كه اين امر امكان صادرات اين محصول سنتي ملي را فراهم مي آورد. علاوه بر اين به دليل قيمت پايينتر HFCS نسبت به شكر، قيمت تمام شده محصول پائين تر (30% كاهش) خواهد بود كه از ديدگاه اقتصادي براي توليدكنندگان بسيار مهم تلقي مي شود. زمان فرآيند نيز حدوداً يك ساعت كاهش يافت كه منجر به افزايش راندمان توليد گرديد.
رفورمرها در صنايع مختلفي همچون صنايع توليد فولاد، پالايشگاه ها و غيره كاربرد دارد. يكي از اجزاي مهم در رفورمر، لوله هاي رفورمر است. به علت نوع آلياژهاي مورد استفاده براي توليد لوله ها و پيچيدگي فرآيند توليد، قيمت تمام شده هر لوله بسيار بالا مي باشد و سالانه هزاران دلار صرف جايگزين كردن لوله هاي فرسوده با لوله هاي جديد مي شود. اين لوله ها اغلب به دليل آسيب هاي موضعي قبل از اتمام عمر مفيد خود از سرويس خارج شده و با توجه به قيمت بالا، هزينه گزافي صرف تعويض آنها مي گردد. با توجه به آن كه تنها قسمتي از لوله ها آسيب ديده است، مي توان اين قسمت را به روش جوشكاري با قسمتي سالم جايگزين كرد و دوباره از لوله استفاده كرد. پس از سرويس طولاني مدت در دماي بالا ريزساختار و خواص مكانيكي آلياژهاي مورد استفاده در لوله ها تغييرات زيادي مي كند. اين تغييرات جوش پذيري اين آلياژها را در حالت پير شده متاثر ساخته و جوشكاري تعميري آنها را با مشكل مواجه مي كند. يكي از راههاي بازيابي خواص مكانيكي از دست رفته و بهبود جوش پذيري عمليات حرارتي آنيل انحلالي است. اما، اين عمليات حرارتي در مقياس صنعتي انجام شدني و اقتصادي نيست و از طرفي تاثير زيادي بر خواص مكانيكي آلياژ مقاوم به حرارت 48Ni - 28Cr - 5W ندارد. راه حل پيشنهادي اعمال يك لايه انعطاف پذير پايه نيكلي قبل از جوشكاري اصلي است. قبل از جوشكاري يك لايه انعطاف پذير از يك آلياژ پايه نيكل و با حرارت ورودي كم بر روي سطح فلز پايه نشانده مي شود و پس از ماشين كاري، جوشكاري نهايي انجام مي گيرد. اين لايه مياني همزمان احتمال وقوع دو نوع ترك خوردن شامل ترك خوردن ذوبي و ترك خوردن انجمادي را كاهش مي دهد. اين روش براحتي قابل انجام است و در مقايسه با عمليات حرارتي بسيار كم هزينه ميباشد.
بيماران سلياكي به علت حضور گلوتن در گندم قادر به مصرف محصولات تهيه شده از آرد گندم نيستند بنابراين توليد ماكاروني بدون گلوتن مي تواند نياز بيماران سلياكي به مصرف اين نوع محصولات را مرتفع سازد لذا در بررسي حاضر براي توليد اين نوع ماكاراني به جاي آرد گندم از مخلوط اردي شامل آرد برنج و نشاسته ذرت استغاده و از صمغ زانتان به منظور تقليد خصوصيات گلوتن استفاده شد معمولا به علت حذف آرد گندم در توليد اين نوع كيك ارزش تغذيه اي كاهش پيدا مي كند ولي در ماكارئني بدون گلوتن توليدي با در نظر گرفتن اين مورد از بتا كارتن به عنوان مكمل ويتاميني استفاده شد و حضور آن سبب شد تا اين نوع ماكاروني از ارزش تغذيه اي بالايي برخوردار باشد در نهايت ماكاروني بدون گلوتن با كيفيت عطر و طعم مطلوب و ماندگاري بالا از فرمالاسيون بدست آمده تهيه شد كه مي تواند سبب ارتقاء كيفيت تغذيه اي بيماران سلياكي شود
ابتدا شاسي دستگاه را درست كرده سپس اجزاي مربوط به انباري بعد نصب غربال (ضد كوبنده ) سپس ميل كو بنده بعد نصب تيغه ها بعد ساخت و نصب قسمت بردارنده بعد ساخت و نصب فن دستگاه و بعدساخت و نصب محافظ هاي دستگاه
ااختراع دانش فني تخليص توكسوئيد كزاز با كارآئي و خلوص بالا اهميت فراواني در زمينه فني پزشكي در سطح ملي به منظور كاربرد در واكسن، توليد آنتي بادي درماني و روشهاي تشخيصي دارد. توكسوئيد كزاز يكي از آنتي ژن هاي با اهميت با كاربرد در توليد واكسن ضد كزاز است. اين آنتي ژن در توليد انواع واكسنهاي تك ظرفيتي و همچنين چند ظرفيتي بر عليه بيماري كزاز به كار مي رود. اين آنتي ژن به عنوان يك پروتئين حامل در توليد واكسنهاي پلي ساكاريدي از جمله واكسن آنفلونزا كار برد وسيعي يافته است. اين واكسنها جزء اصلي و اجباري برنامه واكسيناسيون سازمان بهداشت جهاني مي باشند. همچنين اين آنتي ژن در توليد آنتي بادي درماني بر عليه كزاز به كار ميرود. آنتي بادي توليدي بر عليه توكسوئيد كزاز در روشهاي تشخيصي بيماري كزاز نيز كاربرد فراوان دارد. در روند توليد آنتي ژن توكسوئيد كزاز دانش فني تخليص اين آنتي ژن از اهميت به سزائي برخوردار است و با توجه به نقش آن در سلامت ملي و همچنين مبارزه با بيو تروريسم يك دانش استراتژيك محسوب مي شود. در دانش فني ارائه شده در اين مطالعه روشهاي زمان بر و همچنين روشهاي نيازمند مصرف مواد شيميائي و تجهيزات پر هزينه حذف گرديده است و روشهاي كروماتوگرافي كاربردي جايگزين آنها شده است. نتيجه اين دانش فني توليد آنتي ژن كزاز با خلوص بسيار بالا در زمان كوتاه و با هزينه كم مي باشد.
اتصالهاي تيرچه به تير عموماً به صورت مفصلي انجام ميشود. فرضيات طراحي و نيز روند اجراء به گونهاي است كه شرايط اتصال مفصلي فراهم شده و از اينرو در محل تكيهگاهها فقط از ظرفيت برشي تيرچه استفاده ميشود. براي كاهش تغييرمكان قائم و ارتعاش تيرچه از ايده اتصال كفشكي تيرچه به تير همراه با ميخهاي پرمقاومت استفاده ميشود
قطعه سبك و از جنس پلاستيك جهت نگهداري از كيسه ادرار بيماران در مواقعي كه بيمار در بيمارستان يا مراكز بهداشتي بستري ميباشد يا درحال حركت و قدم زدن باشد يا روي ويلچر نشسته باشد اين نگهدارنده به جهت عدم تماس كيسه ادرار با زمين يا گير نكردن به شي يا جايي و يا جلوگيري از در رفتن سوند فولي يا لوله اي كه به كيسه ادرار متصل است جلوگيري نموده امنيت و آسايش و راحتي بيماران را باعث ميشود.
موارد یافت شده: 35